Sabtu, 13 Februari 2010

Mengalukan kaji harga perkhidmatan jalur lebar

Oleh Salleh Saad

Hari ini akhbar melaporkan Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayan akan mengkaji semula harga langganan jalur lebar supaya tidak membebankan rakyat. Selaku pelanggan jalur lebar saya amat mengalu-alukan langkah kerajaan ituMenurut laporan media kementerian berkenaan akan membandingkan kadar bayaran di beberapa buah negara jiran dengan harga itu di negara kita.

Saya rasa jika harga perkhidmatan tersbut sekarang ini dapat diturunkan adalah sangat baik bagi pelanggan yang kurang mampu seperti golongan pesara dan golongan-golongan lain yang sama taraf.Usaha kerajaan untuk melebarluaskan penggunaan jalur lebar sehingga ke kawasan luar bandar sangat baik dan bersesuaian dengan kehendak semasa dari segi pembangunan dan penjanaan masyarakat madani serta pembangunan insan.

Menerusi tulisan ini saya berharap kerajaan tidak melengah-lengahkan hasrat tersebut demi faedah rakyat khasnya pelanggan jalur lebar yang kurang berada, termasuk mereka di luar bandar.

Tiada ulasan:

PERATUSAN KELUAR MENGUNDI PRU-14

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia telah mengumumkan bahawa pilihan raya umum (PRU) ke 14 akan diadakan pada 9 Mei 2018 iaitu pada hari...