Selasa, 20 April 2010

Pengundi Hulu Selangor sudah boleh buat ketetapan :BN atau PKR

Salleh Saad:

Pilihan Raya Kecil Hulu Selangor asalnya ditandingi empat penjuru tetapi kini hanya tinggal dua penjuru sahaja. Dua calon bebas V.S.Chandran dan Johan Md. Diah menarik diri . Masing-masing `berasal' dari MIC dan UMNO.

Kita patut ucapkan tahniah kepada kedua-duanya kerana mengambil langkah bijak dan menyedari lebih awal bahawa `kancil' tidak mampu berlawan dengan `gajah'. Jadi buat apa buang masa, tenaga, wang dan sebagainya.

Bagaimana pun itu adalah satu pengalaman. Malah mungkin satu pengajaran. Bertanding dalam pilihan raya bukan perkara ringan, meskipun nampak ringan. Ia bukan sekadar mengisi borang dan menyerahkannya kepada SPR tetapi lebih dari itu.

Tenaga, otak, wang ringgit, masa, jentera, perlatan tertentu, perhubungan , pengangkutan dan banyak lagi diperlukan untuk menguruskan pertandingan. Itupun menang belum tentu lagi. 

Pengundi di Hulu Selangor tentu merasa lega dengan tindakan kedua-duanya. Yang lebih merasa lega sudah tentu adik beradik, saudara mara terdekat, dan sahabat karib. Mereka terlepas dari berada di dalam kepungan keadaan serba tidak kena.

Tindakan kedua-duanya mempermudahkan mereka membuat ketetapan bersama pengundi-pengundi lain. Sekarang mereka boleh tetapkan fikiran untuk memilih yang mana satu - BN atau PKR.

Pengundi Atas Pagar  (AP) juga sudah boleh buat keputusan . Tidak perlu fikir-fikir dan tunggu-tunggu lagi. Pilih yang mana satu idaman kalbu. 

Bagi pengundi kalangan penyokong tegar kedua-dua parti sudah jelas mereka memang awal-awal lagi sudah buat ketetapan demi mempastikan parti mereka menang . 

2 ulasan:

Leenoh berkata...

Salam.

Dalam Pilihan Raya pengundi adalah raja, semua calon meminta jasa baik mereka, raja perlu bijak membuat keputusan.

Pandangan Orang Kampung berkata...

Memang benar.