Rabu, 2 Jun 2010

Mari sama-sama berdoa untuk konvoi kemanusiaan Gaza

1 -   Alhamdulillah, marilah sama-sama kita bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana 12 orang rakyat Malaysia yang berada di dalam kapal Mavi Marmara yang diserang komando Israel semalam berada di dalam keadaan selamat tetapi ditahan di Haifa.

2 -   Oleh kerana mereka masih ditahan marilah sama-sama kita doakan agar mereka dibebaskan dengan seberapa segera di samping usaha-usaha yang dilakukan oleh bebebrapa pihak , khususnya Kementerian Luar kita.

3 -   Marilah juga kita berdoa agar mereka diberikan Allah SWT kekuatan , kesihatan dan ketabahan ketika sedang berhadapan dengan saat-saat cemas seperti ini ; semoga dengan berkat kesabaran itu Allah permudahkan urusan pembebasan mereka.

4 -   Harus juga kita berdoa untuk keluarga mereka di sini agar dikurniakan kesabaran dan kekuatan selain mereka sendiri berusaha memohon pertolongan Allah agar didatangkan kebaikan dan dijauhkan keburukan serta mala petaka.

5 -  Dan sama-sama juga kita doakan untuk keselamatan rakyat Malaysia lain yang menyertai konvoi kemanusiaan itu khasnya dan ahli-hali konvoi yang lain yang sedang menuju ke Gaza kerana menghulurkan bantuan kemanusiaan kepada penduduk Gaza.

6 -  Semoga Allah lindungi mereka daripada ditimpa sebarang kejadian buruk dan perkara-perkara lain yang tidak diingini.  Amin, amin, amin , ya Rabbal Alamin !

Tiada ulasan:

PERATUSAN KELUAR MENGUNDI PRU-14

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia telah mengumumkan bahawa pilihan raya umum (PRU) ke 14 akan diadakan pada 9 Mei 2018 iaitu pada hari...