Selasa, 22 Jun 2010

Memang wajar KLIA dinamakan Lapangan Terbang Antarabangsa Tun Dr. Mahathir

Memang wajar Lapangan Terbang Antarabangsa (KLIA) di Sepang itu dijenamakan semula dan diberi nama Lapangan Terbang Antarabangsa Tun Dr. Mahatihir (TDMIA) seperti mana dicadangkan UMNO Bahagian Cheras baru-baru ini. Cadangan itu dilihat ada asas kukuh.

Kita semua sedia maklum lapangan terbang itu adalah antara `projek besar' Dr. Mahathir dalam usahanya memprojek imej negara ini di peringkat antarabangsa selain Puterajaya, jambatan Pulau Pinang dan lain-lain. Jasa beliau kepada bangsa dan negara adalah banyak dan projek-projek besar yang dilahirkannya pun banyak . 

Jadi kenapa tidak kita ambil sebahagian kecil daripadanya untuk diabadikan sebagai barang kenangan kita dan pengetahuan generasi akan datang, kalau tidak semua projek utamanya pun. Satu atau dua daripadanya pun sudah cukup bermakna.

Oleh itu, tidak salah bagi kerajaan memberi perhatian serius terhadap cadangan itu dan menyegerakan pelaksanaannya selepas mendapat keizinan Tun Dr.Mahathir. Ia sebagai mengenang serta mengabadikan jasa-jasa Tun semasa beliau menjadi PM.

Di samping itu, setinggi-tinggi tahniah diucapkan kepada UMNO Bahagian Cheras kerana mengenengahkan idea tersebut. 

Tiada ulasan:

PERATUSAN KELUAR MENGUNDI PRU-14

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia telah mengumumkan bahawa pilihan raya umum (PRU) ke 14 akan diadakan pada 9 Mei 2018 iaitu pada hari...