Sabtu, 14 Ogos 2010

Warga emas bukan nilai RM1,000

Dengar khabar DAP akan membayar kepada warga emas yang berusia 60 tahun ke atas RM1,000 sekiranya menyokong Pakatan Rakyat atau parti itu pada pilihan raya umum akan datang untuk membolehkan pakatan itu menduduki Putrajaya.

Wajarkah kenyataan seumpama itu dikeluarkan dan nampak sangat warga emas macam kanak-kanak yang boleh dibeli dengan gula-gula dan wang sebagai bayaran upah membuat sesuatu untuk kepentingan pihak yang mengupah.

DAP janganlah buat macam itu kepada warga emas yang lanjut usia. Hormatilah mereka yang lebih tua dari kita. Kenapa mempersendakan mereka.sedemikian rupa ? 

Takkan patut dibayar habuan macam tu, nak bantu mereka bantulah tapi bukan dengan cara tawar habuan macam tu, terasa sangat hinanya.

Janganlah mentang-mentang dah nampak ada sikit pengaruh politik kerana menguasai sebuah dua negeri kita dah boleh buat apa saja yang kita hendak, termasuk hina orang-orang tua.

Kita kena ingat satu hari nanti kita akan jadi tua juga . Dalam masyarakat dan budaya Melayu menghina orang tua dikira tidak berakhlak. 

Tiada ulasan:

PERATUSAN KELUAR MENGUNDI PRU-14

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia telah mengumumkan bahawa pilihan raya umum (PRU) ke 14 akan diadakan pada 9 Mei 2018 iaitu pada hari...