Sabtu, 2 Oktober 2010

BN tak perlu panik pilih calon di Galas

Mungkin kerana ketokohannya ahli Parlimen Gua musang, Teng. Razaliegh Hamzah kabarnya dicadang untuk dipilih sebagai calon untuk mewakili BN dalam pilihan raya kecil DUN Galas yang kosong akibat penyandangnya dari parti Pas meninggal dunia baru-baru ini.Pada waktu yang sama juga pucuk pimpinan BN atau Umno berhasrat melantik beliau sebagai pengarah pilihan raya kecil itu. Begitulah agaknya `rezeki' Teng. Razaliegh . Galas terletak dalam kawasan parlimen Gua Musang. 

Namun ada baiknya jika beliau hanya dilantik sebagai pengarah PRK sahaja, dan bukan untuk menjadi calon. Mustahillah dalam parlimen Gua Musang tiada tokoh lain yang disukai ramai pengundi . Siapa sebenarnya tokoh atau sebaliknya dalam kawasan itu wajar sangat perkara ini diserahkan kepada TR untuk memilihnya.

Beliau sebagai Ketua bahagian Umno dan sekali gus sebagai wakli parlimen kawasan itu pasti tahu orangnya. Pilihlah seseorang yang ada pengaruh dan disukai ramai pengundi, kalau tidak nasib sama akan menimpa BN sepertimana berlaku pada beberapa PRK yang telah lalu selepas PRU ke 12, 2008 dulu. Kalau boleh buat tinjauan pendapat umum terlebih dahulu dan pastikan yang terbaik sahaja dipilih, barulah ada harapan menang. 

Tiada ulasan:

PERATUSAN KELUAR MENGUNDI PRU-14

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia telah mengumumkan bahawa pilihan raya umum (PRU) ke 14 akan diadakan pada 9 Mei 2018 iaitu pada hari...