Khamis, 4 November 2010

Di sebalik kenyataan Bassori Abu Hassan, Ketua Pemuda Umno Bahagian Jerai

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Jerai, Bassori Abu Hassan memberi tahu media beliau `berada di landasan betul' ketika mencadangkan supaya kedudukan Datuk Seri Mohd. Shafei Apdal sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO negeri Kedah dikaji semula ketika membahas ucapan dasar Ketua Pemuda UMNO di perhimpunan agung parti itu di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Beliau adalah wakil pemuda Umno Kedah. Berikutan cadangannya itu difahamkan berlaku sedikit `perselisihan' pendapat di kalangan beberapa pemimpin UMNO Kedah.

Ada yang kata OK , ada yang kata tidak. Namun menurut Bassori seperti dalam kenyataannya kepada media dia tidak ada agenda peribadi, cuma sekadar ingin partinya dapat dipimpin dengan lebih sempurna. Malah, tambahnya lagi, hubungannya dengan Shafei juga adalah `baik'.

Saya yakin saudara Bassori ikhlas di dalam ucapannya itu . Oleh itu amat cantiklah jika isu itu dapat diselesaikan secara lebih baik daripada dicurahkan dalam media..

Lihat intipati ucapan Bassori itu dalam konteks yang lebih rasional dan positif . Jika itulah sebenarnya kehendak majoriti pendukung dan penyokong di akar umbi dan sebagainya , jadikan itu sebagai satu teguran membina ke arah perubahan seperti yang disarankan oleh banyak pihak .Tiada ulasan: