Isnin, 10 Januari 2011

Semoga Nurul Dahyatul selamat jalani pembedahan dan lekas sembuh

Seorang kanak-kanak yang berusia sembilan tahun, Nurul Dahyatul Fazlinda Mat Haizan di Terengganu yang mengalami kecederaan teruk di mukanya akibat terkena simbahan asid oleh bapanya sendiri akibat berlakunya `pertelingkahan' antara ibu dan bapanya, kini dilaporkan sedang menjalani pembedahan oleh beberapa orang doktor parkar di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu .

Ibunya, Che Ku Zaimah Che Ku Awang, 29, memberitahu media , anaknya itu telah dimasukkan ke dalam bilik bedah pada pukul 12.30 tengah hari (9 Jan) dan dibawa keluar dari bilik itu selepas pukul 6 petang, kira-kira hampir enam jam.

"Saya bersyukur kerana semuanya berjalan dengan lancar walaupun pembedahan itu mengambil masa yang agak lama. Saya sangat resah menunggu". Ujarnya kepada media.

Ibu muda itu turut meminta orang ramai mendoakan agar Nurul Dahyatul akan pulih secepat mungkin.

Ya, semestinya kita sekalian bersimpati dengannya dan dengan sesiapa jua yang senasib dengannya. Oleh itu,  sama-samalah kita doakan agar selamat dan lekas sembuh. Juga semoga zuriat kita turut dilindungi Allah SWT daripada kejadian seumpama. Amin, Amin, Amin ,Ya ! Rabbal alamin.

Tiada ulasan: