Selasa, 15 Februari 2011

Umno tekad rampas Kedah

Badan Perhubungan Umno Negeri Kedah dilaporkan bertekad menyelesaikan semua isu dalaman yang melanda parti itu menjelang Julai ini bagi membolehkannya `merampas' Kedah daripada pakatan pembangkang dalam pilihan raya umum akan datang.

Pengerusinya, Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah dilaporkan berkata, perkara tersebut diputuskan bersama oleh 15 Ketua UMNO Bahagian negeri ini dalam satu pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Ser Najib Tun Razak di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Katanya kepada media , "Semua ketua-ketua bahagian (Umno) telah bersetuju bersama-sama mengatasi kemelut politik yang melanda negeri ini (Kedah) dan semua perkara itu akan diselesaikan secara muafakat dan perbincangan."

Beliau yakin, " Tidak ada masalah yang tidak boleh diselesaikan, apa yang yang penting ialah apabila kita adakan perbincangan pasti akan wujud tolak ansur dalam isu berkenaan."

Sehubungan itu beliau dilaporkan berkata, semua pemimpin bahagian diminta memperhebatkan usaha turun padang bagi menyelesaikan masalah yang dihadapi rakyat untuk memastikan parti itu kembali kukuh dan diterima oleh golongan akar umbi.

Tiada ulasan:

PERATUSAN KELUAR MENGUNDI PRU-14

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia telah mengumumkan bahawa pilihan raya umum (PRU) ke 14 akan diadakan pada 9 Mei 2018 iaitu pada hari...