Jumaat, 13 Julai 2012

Tazkirah pra Ramadan Setiap hari sehingga tiba Ramadan

Tazkirah pra Ramadhan telah dimulai di masjid Attaqwa Taman Bertam Indah, Kepala Batas , Pulau Pinang pada 11 Julai lalu selepas solat Asar setiap hari hingga sehari sebelum 1 Ramadhan. Maknanya sesiapa yang hadir berjemaah solat Asar di sana akan mendapat peluang duduk bersama dalam majlis ilmu ini.

Penceramahnya ialah seorang ustaz serta salah seorang ahli jawatankuasa qariah masjid berkenaan yang juga seorang peguam yang membuka firma sendiri di sekitar Kepala Batas. Tajuk ceramah berasaskan kitab `Buyutuna Fi Ramadhan.

Setakat ini peribincangannya mengenai bagaimana membuat persediaan jasmani , mental dan rohani dalam menyambut Ramdhan demi mengharapkan keredaan Allah Subhanahu Wataala.

Terima kasih kepada pengurusan qariah masjid kerana mengambil inisiatif mengadakan program ini. Banyak faedah boleh diperolehi daripada program ini.  Selain dari dapat menambah pengetahuan mengenai cara menunaikan fardu puasa ia juga mengingatkan diri supaya tidak lalai dan tergelincir dari landasan dan objektif sebenar kefarduan berpuasa.  

Tiada ulasan:

FENOMINA "JANJI PILIHAN RAYA"

Kempen pilihan raya umum (PRU) ke 14 sedang berjalan ketika ini. Ia bermula pada 28 April lalu dan akan berakhir pada jam 12.00 malam 8 Mei ...